Poděkování vánoce 2020

Poděkování

 

Mohlo by se zdát, že starosti s pokračující domácí výukou definitivně vytlačily myšlenky na Vánoce, ale nebojte se, není tomu tak. My dospělí jsme se velmi snažili, aby si děti adventní a vánoční čas užily co nejkrásněji a měly na co vzpomínat. Každou neděli jsme poctivě zapalovali po jedné další svíčce na vlastnoručně ozdobeném adventním věnci a každodenním vyjídáním dobrůtek z pytlíčků s číslicemi adventního kalendáře jsme umocňovali těšení na ten velký den. Pálili jsme prskavky, zdobili domov uvnitř i venku, malovali jsme vánoční přáníčka a ti zručnější si troufli i na nějaký od srdce darovaný vlastnoručně vyrobený dárek. Starší děti ze svého kapesného dárky nakupovali a my jsme jim je potom pomáhali zabalit. Pekli jsme cukroví, zpívali jsme koledy a často jsme si o Vánocích a jejich tradicích vyprávěli. A když pak ten dlouho očekávaný den nastal a po něm přišly i další sváteční dny, to upečené i Vámi přivezené cukroví jsme jedli, popíjeli vonící čaj a s očima navrch hlavy koukali na televizní pohádky, stejně tak jako Vy doma.

Aby byly Vánoce pro děti opět nezapomenutelným zážitkem nám tomto čase plném kouzel a nadějí na splněná přání pomáhali zajistit mnozí přátelé našeho zařízení (a samozřejmě Ježíškovi kamarádi). Někteří přispěli nemalým finančním obnosem na kulturní aktivity, letní tábory či společné pobyty, na nákup sportovního vybavení, či dokonce na nový nábytek či doplňky do dětských pokojíčků, jiní nakoupili dárky rovnou. A protože letošní Vánoce byly opět velmi štědré, sluší se poděkovat jmenovitě těmto Ježíškovým pomocníkům: Česká spořitelna, Detecha, Equi stavebniny, JECH Dobruška, Obec Jeníkovice, MAKRO, MGS Home, Sorges s.r.o., S2Q s.r.o., VM Shop, WHE s.r.o., MUDr. Dospalová, pan Jan Babický, pan Radek Horák, paní Tamara Pytelová, Bc. Martin Prokeš, pan Michal Kučera, paní Kateřina Škaloudová, pan Tomáš Míl, paní Monika Vencbauerová, pan Petr Truhlar, paní Veronika Ježková, děti ze Svinné, pan Ladislav Samek a spol., a v neposlední řadě všechny děti, rodiče dětí a zaměstnanci z naší spřátelené školy SNP v Hradci Králové v čele s paní Věrou Fridrichovou.

V této nelehké době je to opravdu úctyhodný seznam a my jsme velmi rádi, že díky Vaší štědrosti můžeme dětem pomoci plnit jejich přání. Věřte, prosím, že si Vaší blízkosti nesmírně vážíme. Přála bych Vám vidět rozsvícené tváře dětí, když rozbalí vytoužený dárek. Jistě by to i pro Vás bylo tím největším oceněním. Těšíme se, že až zlé časy pominou, budeme se alespoň s některými z Vás moci potkat a vyjádřit Vám svůj vděk osobně. Zatím Vám všem přejeme hezké další dny. Děkujeme Vám.