MD 494 - PATRON start projektu a seznámení v Sedloňově

Do dětského domova v Sedloňově jsem se vydal po sedmi letech. Tenkrát jsme tu byli ve slunečném létě s Múzami, teď jsme přijeli za deště seznámit jednoho z nových patronů Maria s Alanem, snad jeho budoucím mladším kamarádem. 
Protože v Sedloňově ještě s projektem Patron nemají žádné zkušenosti, šlo i o seznámení s projektem a domluvu budoucích pravidel jimiž se bude patronský vztah řídit. 
Na přivítání a přijetí oněch sedm let nebylo vůbec znát. Možná proto, že odtud pravidelně jezdí s dětmi do Prahy na naše dračí lodě, možná proto, že jak vedoucí vychovatelka tak Alanům kmenový vychovatel mají přívětivost a vstřícnost v povaze, ale možná to je proto, že nám všem jde o stejnou věc. 
Seznámení a domluva proběhly hladce a neformálně, ale nejdůležitější bylo, do jaké míry si do oka padnou a porozumí Alan s Mariem. Protože už jejich první rozhovor probíhal mezi čtyřma očima /tak to v ideálním případě má být/ a ani v počátku nepotřebovali prostředníka, nemohu o něm říct nic. Ale protože se stačili domluvit na spoustě věcí včetně společné prohlídky Dobrušky, kde Alan chodí do školy a kterou domluvily na příští týden, vypadá start dalšího patronského vztahu nadmíru nadějně. 
V mezičase jsme se stačili s Irenou a Jakubem předběžně domluvit na další múzácké návštěvě Sedloňova. 
Když k tomu připočtu blahodárný déšť, který naše příroda tolik potřebuje a který naši návštěvu doprovázel, nebylo snad ani možné si přát víc 
Tak ať se Alanovi s Mariem vše vydaří!
 
Karel Navrátil – principál Múz dětem