Turisticko –heraldický výjezd Branná, 17.-21.8.2020

V pondělí 17.8. odjela téměř celá 2. rodinná skupina na pětidenní pobyt v Branné v Jeseníkách. Plánů jsme měli hodně, těšili jsme se, že alespoň část splníme. 

Nalodili jsme se v pondělí po ránu a vyrazili na stokilometrovou cestu do chaloupky, kterou jsme měli pronajatou sami pro sebe. Krátká zastávka ve statku u Králík, při které jsme se občerstvili zmrzlinou, a došli se podívat na zvířátka ve dvoře, nás příjemně osvěžila. Do Branné jsme dojeli kolem poledne a po ubytování jsme vařili první oběd - těstoviny s mákem. Děti pak potřebovaly vyzkoušet vodu v bazénu na zahradě, a tak jsme odjezd na výlet posunuli až na 15. hodinu. Jeli jsme do Rapotína do "skanzenu", ve kterém děti nejvíce uchvátil starý tank. Celý si ho prolezly a prozkoumaly ho.

Úterý nás nemile překvapilo deštěm. Dali jsme se do vaření oběda, abychom využili čas. Buřtguláš byl výborný a zbyl nám i k večeři. Když se odpoledne přece jen nebe roztrhalo, vyrazili jsme do Velkých Losin. Velké dětské hřiště, skákací hrad a vláček nám výrazně zvedl náladu. 

Středeční nebe se opět kabonilo, a tak jsme hned po ránu šli na aspoň malou procházku po Branné. Prohlédli jsme si náměstí, děti si koupily nějaké dobrůtky a my tety jsme dokoupily suroviny na zapečené brambory, které jsme plánovaly k večeři. K obědu jsme měli palačinky s marmeládou a šlehačkou a všem moc chutnaly. Když se odpolední nebe umoudřilo, nasedli jsme do auta a vyrazili do Faunaparku. Příjemná zoologická zahrádka, ve které nám barevní papoušci létali nad hlavami, a opičky si nás prohlížely skrz mříže drátěných cestiček. Všichni jsme si to užili. 

Čtvrtek byl už od rána veselejší, sluníčko svítilo, a tak jsme mohli jet na plánovaný výlet do Loučné nad Desnou. Navštívili jsme zámek a jeho zahradu a naproti velké dětské hřiště, na kterém byly úplně jiné atrakce než v Losinách. Když se děti dostatečně povozily, vymáchaly a pohoupaly, dali jsme si oběd a vyrazili na slibovanou bobovou dráhu. Malé děti sjížděly kopec s tetou, starší už musely samy. Pro většinu dětí to byl velký zážitek. 

Pátek už byl ve znamení odjezdu. Pobalili jsme svoje věci, naložili do auta, a kolem 11. hodiny vyrazili na cestu zpět. Pro zpestření jsme se zastavili v klášteře Hora Matky Boží u Králík, na oběd v Kolem 15. hodiny jsme byli zpět v Sedloňově.

Teď už nezbývá než doufat, že v dětech zůstane alespoň nějaká pěkná vzpomínka